Christine en Raphaela van Concept of Joy geven in hun workshop Be Ready in Five tips over hoe je in 5 minuten je make-up kunt aanbrengen. Raphaela is van oorsprong administratief medewerker en Christine was gemeente-ambtenaar. Ze willen nu doen waar hun hart ligt. De OYOS (one you, one skin) lijn hebben ze zelf ontwikkeld en wordt gelanceerd tijdens het event. De lijn bestaat uit minerale make-up, die in principe geschikt is voor iedere huid. Er staan een aantal sets met foundation, blush, concealer en wenkbrauwpoeder op tafel.

oyos_concept_of_joy

Ready in five

Hoe kun je zo snel mogelijk fris voor de dag komen? Met die vraag zijn veel vrouwen bezig. In de workshop geven Christine en Raphaela een indruk welke stappen je moet nemen om in 5 minuten de make-up op te brengen. Om make-up op te brengen, doorloop je 5 stappen, de 5 b’s:

  • Basis

Voor een frisse uitstraling is een egale basis een hele verandering. Niet te glimmend. Foundation goed inwerken in de huid met een stevige kwast. Dan is het mooi egaal en blijft het langer zitten. Het voordeel van een poeder foundation is dat het zich beter vermengt met de huid. Test de kleur van de foundation op de kaaklijn en kijk of het ook goed aansluit op de hals en de borst. Roodheden camoufleer je het beste met een groene concealer. Die breng je aan met een platte kwast of je vinger. Daarna de foundation eroverheen geeft het mooiste resultaat. Je kunt zelf bepalen hoe dekkend je het wilt. Gaat veel tijd zitten in het vinden van de juiste kleur.

concept_of_joy_workshop

  • Brows.

Wenkbrauwen zijn de kapstop van je gezicht. Je zorgt dat ze van begin tot het eind doorlopen en mooi spreken. De OYOS lijn heeft 3 kleuren wenkbrauwpoeder. Je wenkbrauw begint op het punt als je je kwast recht naast je neus houdt, en eindigt als je je kwast schuin onder je neus houdt. Als je een knikje in je wenkbrauw hebt, kun je die ook een beetje bijtekenen zodat hij mooi doorloopt.

  • Blikvangers.

Ogen zijn het eerste dat mensen zien. Voor een 5 minuten make-up adviseren we een mascara en eventueel een wimperkruller. Eyeliner hangt helemaal van de vorm van je ogen af. Als je veel ooglid hebt, kan het veel verschil maken.

  • Beide lippen

Kleurtje op je lippen kan net het verschil maken. De lippenstiftlijn van OYOS is nog in ontwikkeling.

  • Blush

Sommige mensen vragen zich af, bestaat dat nog? Je gebruikt het alleen om wat kleur terug te brengen. Een beetje een fris blosje op de wangen.

Model_concept_of_joy

Wow effect

WOW! Het eindresultaat van de make-up op het model Wendy. Wendy is superblij met het effect van de OYOS make-up. Vooral haar mooie doorlopende wenkbrauwen zijn voor haar echt pluspunten geworden.

Duo-Concept-of-Joy-200x300Tips

  • Doe wat van het poeder in het dekseltje en ga daar dan steeds met je kwast in en dan op je gezicht. Anders krijg je kruisbesmetting van je make-up;
  • Raphaela beantwoordt een van de vragen van de thuisblijvers, over het wegwerken van wallen: “Gebruik wat concealer op de plaats van de wal en werk het goed uit. Dan eventueel wat foundation eroverheen en je ziet er niks meer van”.
  • Wat highlighter onder je wenkbrauwen geeft je je een open blik;
  • Als je een wimperkruller gebruikt, doe dan daarna waterproof mascara op. Anders gaat de kleur er gelijk uit.

Over Concept of Joy

Christine en Raphaela zijn perfectionistische, ambitieuze en gedreven visagisten met heel veel interesse voor de wisselwerking tussen innerlijk en uiterlijk.