20 september was de dag dat alweer voor de derde keer het Vrouw en Wow-event werd georganiseerd. De locatie was net als de vorige editie Pier 80, een wijkcentrum in Rotterdam. Dit keer een wat kleinere zaal om de sfeer knus te houden. Bijna 40 vrouwen hadden zich verzameld om er een inspirerende zondag van te maken.

Deze editie werd de focus gelegd op de gezondheid: goed in je vel liggen. Wellicht dat je meteen denkt aan gezond eten en bewegen, maar het gaat natuurlijk ook om goed in je vel zitten. Alle peilers kwamen aan bod gedurende de dag.

wow

Aan de slag met je KIKZ

Lifecoach Daisy da Veiga trapt vandaag af met haar interactieve lezing over KIKZ. KIKZ hoor ik je denken? Dat staat voor Krachtige Keuzes, Inzichten, Kansen Grijpen en Zelfvertrouwen. Dit zijn de pijlers waar vanuit Daisy haar cursisten aanstuurt om hun doelen te kunnen realiseren.

Tijd voor interactie

Daisy maakt de zaal even wakker met een vraag: “Wat dacht je toen de wekker ging? Wat hoop je hier te komen halen?”

– Jeanine zoekt inspiratie, meer energie voelen, ideeën opdoen waar ze mee verder kan;
– Sonja zoekt ook inspiratie en vrouwelijke energie. “Als ik mezelf omring met vrouwen, sta ik in mijn kracht. Ik hoop dat andere vrouwen dat ook hebben.”
– Jamie, wil samen zijn met vrouwen. “Iedereen doet andere dingen. Maar de verhalen van iedereen zijn overal toepasbaar. Ik wil uiteindelijk voor mezelf beginnen en ben op zoek naar tips waar mensen tegen aan lopen. Krachtig gevoel, mannen snappen dat toch niet.”
– Angelique: “Mensen ontmoeten, en dan vooral vrouwen voor de kracht en ondersteuning. Wat allemaal kan met vrouwen, dat is echt heel veel”;
– Euridice: “Ik sluit me aan bij inspiratie. Het is de tweede keer dat ik er ben. Ik wil de dames die dit organiseren ondersteunen om er te zijn. Inspiratie ook gunnen.”

wow

Daisy vat het samen als: “Verbonden zijn met elkaar. Nieuwe ideeën en nieuwe energie. Dat heb je nodig als je je droom wilt realiseren. Iedereen heeft dromen, maar doet er niet altijd iets mee.” Ga echter op zoek naar de krachtige leeuw in jou. Want eerlijk is eerlijk, ben jij nu een leeuw of een schaap dat maar wat rondloopt? Het begin van je dromen realiseren is in ieder geval de leeuw in je ontdekken. Waar zit je brul? Wat doet jouw hart sneller kloppen? Die brul, dat is KIKZ.

Lancering e-book
Wat natuurlijk een hele eer is voor de organisatie van Vrouw & Wow, is dat Daisy het evenement koos om haar e-book te lanceren. Het boek gaat over krachtige keuzes. Keuzestress is hot, je kunt zoveel en wat moet je dan. En er zijn ook nog mensen die vinden wat je moet doen. Op een gegevens moment kun je niet meer kiezen. Als je lekker in je vel zit, is het makkelijker om een krachtige keuze te maken.

Naar aanleiding van de e-book werd de zaal aan het werk gezet. De vraag luidde: met welke keuze zit je mee? Deze antwoorden werden met elkaar besproken en geëvalueerd Het werd een interactieve boeklancering dus.

Het hele verslag van deze workshop lees je hier.

wow

Tijd voor beweging

Je wordt helaas niet fitter door te zitten en te praten (anders zouden de meeste vrouwen onder ons eindeloos slank blijven!) en daarom was het ook vandaag tijd om actie in de kont te brengen onder leiding van fitness instructeur Vivian Hylkema. Na een korte introductie gaf ze informatie over voeding, aangezien dit een belangrijke rol speelt bij het sporten. Waarom? Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer calorieën je verbrand. Maar om aan spiermassa te kunnen komen, moet je je lichaam juist voeden.
Ook legt Vivian het belang uit van water drinken. “Leer te drinken, al neem je maar kleine slokjes tegelijk. Het is zo veel meer belangrijk dan je denkt, zeker als je sport!” Bovendien moet je juist eten, omdat je lichaam anders niet goed kan functioneren. En waar zou je zijn zonder je lichaam? Vrouwen zijn te veel met de weegschaal bezig, maar dat is echt niet belangrijk.

Creer de juiste mindset en uitstraling
Net als Daisy draait het bij Vivian om geloof. “Alles dat je gelooft, gebeurt het.” Als je niet gelooft dat je 100 kilo kan tillen, gebeurt het niet. Maar met de juiste techniek en overtuiging kun je het wel. Vivian’s programma ‘Body conscious’ leert je bewust te worden van je lichaam. Op alle momenten. Dus als je op straat loopt, of gewoon stil staat. Met een slechte houding, een holle rug en overstrekte knieën help je je borst vooruit te gooien. Daarbij show je niet per se je borsten, maar loop je met trots. Dat helpt je ook in je overtuigingen.

IMG_1607

Effectief trainen
Je kunt nog zoveel trainen, wanneer je dit niet secuur aanpakt, sla je de plank mis. Vivian legt haarfijn uit hoe je hartslag een cruciale rol speelt bij het sporten. Ook geeft ze tips hoe je als ‘nitwit’ aan de slag kunt gaan met jouw eigen hartslag. Daarna gaat de zaal zelf aan de slag: werken aan de juiste squattechniek, the clam (een biloefening), the pretzel (been/billen oefening) en the sfinx (voor bovenlichaam). We vermoeden dat velen de dag erna wel spierpijn hadden…

Meer over deze workshop lees je hier.

Knappe kop in 5 minuten!

De derde workshop werd gegeven door Concept of Joy, gerund door twee energieke dames: Christine en Raphaela. Zij zijn gespecialiseerd in make-up en brachten hun nieuwe lijn OYOS mee. OYOS staat bekend om het feit dat het minerale make-up is. Het bevat vooral natuurlijke ingredienten en het is vrij van parfum, alcohol, kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

oyos_concept_of_joy

De vraag dat gedurende deze workshop centraal stond, luidde: hoe kun je zo snel mogelijk fris voor de dag komen? Met die vraag zijn namelijk veel vrouwen bezig. In de workshop geven Christine en Raphaela een indruk welke stappen je moet nemen om in 5 minuten de make-up op te brengen. Om make-up op te brengen, doorloop je 5 stappen, de 5 b’s:

  1. Basis
  2. Brows
  3. Blikvangers
  4. Beide lippen
  5. Blush

Alle dames gingen aan de slag met deze vijf stappen onder begeleiding van de professionals. Aan het einde van de workshop zag iedereen er stralend uit.

wow

Meer dan workshops

Vanaf editie 1 is het Vrouw en Wow-event meer dan alleen luisteren naar dames die iets te vertellen. Zo kon er heerlijk genoten worden van lactose- en glutenvrije hapjes, gemaakt door Miss Cee’s Kitchen die tevens de lunch verzorgde. Belevingsexpert Carmine zorgde voor een gezellige entree, ondersteund door een lekkere glas sangria (don’t worry, het was alcoholvrij). Wie na het event als een enthousiast sexy de sportschool in wilde duiken, kon shoppen bij Iron Queens met haar collectie sportkleding. Jezelf opdoffen kon met de make-up lijn van Concept of Joy en Afrikaanse sieraden werden verkocht door LuAfroStyle. Voor wie het allemaal teveel werd (er komt ook zoveel informatie op je af ;-)) Kon zich heerlijk laten masseren bij Sandra van Eijk. Eigenlijk was er zoveel dat je je ogen bleef uitkijken, al zeg ik het zelf.

IMG_1596

Begin 2016 komen we uiteraard terug met een nieuwe Vrouw en Wow-event en zal kennis, inspiratie en netwerken wederom centraal staan. Tips of feedback? Laat het ons gerust weten!